Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Címkézés és Jelenlét

"Amikor többé nem címkézed fel kényszeresen a dolgokat, amikor többé nem ragaszkodsz saját történetedhez, élővé válsz a jelen pillanat számára. Felülkerekedik a Jelenlét, és a fogalmi énkép helyébe lép.

Egészen egyszerűvé válsz. Lehullik rólad a különlegesség igénye. Hétköznapivá válsz. Többé nincs szükséged arra, hogy sajátosságod kivetítsd, és abban leld meg identitásodat.

Milyen felszabadító érzés, amikor identitástudatodhoz nincs többé szükséged különlegességre! Milyen felszabadító érzés ezzel a becses értékkel, lényed lényegével kapcsolatba kerülni.

Madárdalhallgatás közben van egy pillanat, a puszta odaadás pillanata, mielőtt elméd megszólalna. Ha rajtakapod magad, akárhányszor valami új dolog lép be tudatosságodba, képes leszel az első pillanat tudatos felismerésére. És akkor megérkezik a csend, a fogékonyság, a tudatosság maga.

Ha ennek tudatára ébredsz, előfordulhat, hogy észreveszed: a rés kiszélesedik. Kitágul a csend, amely az érzékszervi érzékelés háttere. Mindig is hatalmas volt, csak nem tudtad. Kiterjed benned a csend, és ezáltal további életutad során minden tettedbe beáramlik a tudatosság állapota."

 

Eckhart Tolle: Csend a világ közepén

Fotó: Pinterest