Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

COACHING

Mi a coaching?

 

Röviden: változáskísérés. Egy célorientált, megoldásközpontú segítő beszélgetés, amely során a coach nem tanácsot ad, hanem speciális kérdésekkel és eszközökkel segíti megtalálni kliensének a jelenlegi élethelyzetéből fakadó elakadását. Döntési helyzetének, illetve konfliktushelyzetének megoldására irányuló támogatást ad.

A pszichológia eszköztárával dolgozik ugyan, de nem terápia, mindig a jelenlegi élethelyzetből indul ki, a jövő felé irányul és csak annyiban érinti a múltat, ami a jelen helyzet megértésében segíti kliensét. A coaching nem baráti beszélgetés. Nem osztjuk meg egymással tapasztalatainkat, hanem a klienst segítjük abban, hogy jobban rálásson jelenlegi helyzetére, valamint a strukturált kérdezéstechnika segítségével saját maga meg tudja találni a céljait és lépéseket tudjon tenni azok elérése érdekében.

Számomra a coaching egy jól működő módszer arra, hogy ne saját tapasztalataimat adjam át a hozzám fordulóknak, hanem egy jól felépített segítő beszélgetés, melyben a kliens a saját erőforrásait felfedezve ki tudja tűzni céljait, el is tudja érni azokat, meg tudja fogalmazni érzéseit és szükségleteit, át tudja formálni gondolatait, ezáltal meg tudja változtatni körülményeit. Egy olyan önismereti út, mely abban is segít, hogy könnyebben vegyük az akadályokat, a nehézségekben megtaláljuk a lehetőségeket, így a számunkra legmegfelelőbb döntéseket tudjuk meghozni.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tíz éve segítek sorstársaimnak saját tapasztalataim megosztásával weboldalamon keresztül. Ebben a témában azokat a módszereket tudom megosztani, melyekkel sikerült felépíteni egy új életet, melyben a komfortérzet játszik fő szerepet. Rengeteg idő és tapasztalat kellett ahhoz, hogy megértsem, mi hogyan működik bennem. Ha lehetőségem lett volna segítséget kérni, ha lett volna élő példa előttem, nem mindent egyedül, önmagamban, a saját tapasztalataim által kellett volna megoldani, minden sokkal egyszerűbb, könnyebb, fájdalommentesebb lehetett volna. 

 

Amennyiben úgy érzed, szükséged van támogatásra, értő hallgatásra, ítélkezésmentes segítő beszélgetésre, netán sorstársak vagyunk, keress elérhetőségeim egyikén.